Λεκές από σοκολάτα: Ο πιο εύκολος τρόπος να τον αφαιρέσεις

Τι πρέπει να κάνεις για να αφαιρέσεις τη σοκολάτα από το αγαπημένο σου τζιν.

Δημοσίευση:

Έπεσες με μανία πάνω σε ένα κρουασάν με τετραπλή δόση σοκολάτας. Έφαγες την πρώτη μπουκιά, τη δεύτερη, την τρίτη και αισίως έφτασες στην τελευταία. Εκεί λοιπόν που ετοιμαζόσουν να βάλεις στο στόμα σου τη δύναμή σου, έγινε το κακό. Η σοκολάτα που είχε απομείνει έπεσε πάνω στο τζιν παντελόνι σου. Τι κι αν προσπάθησες για ώρα να αποφύγεις το ατύχημα, η μοίρα είχε άλλα σχέδια για εσάς. Τρόπος για να το καθαρίσεις; Φυσικά και υπάρχει.

Διάβασε ακόμα: Πώς να φορέσεις το τζιν παντελόνι σύμφωνα με τις Spring 2020 συλλογές

Μπορεί σου ακουστεί παράλογο αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις το τζιν σου σε μία πλαστική σακούλα και να το τοποθετήσεις στην κατάψυξη για λίγες ώρες. Δεν έχει νόημα να το τρίψεις εκείνη τη στιγμή γιατί το πιο πιθανό είναι να απλώσεις τη σοκολάτα σε μεγαλύτερη επιφάνεια απ' ότι είναι τώρα.

Βάζεις το παντελόνι στην κατάψυξη για κάποιες ώρες. Το βγάζεις και με ένα κουτάλι ξεκολλάς επί της ουσίας τη σοκολάτα που έχει σφίξει. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να προσέξεις να μην βάλεις πολλή δύναμη για να μη καταστρέψεις το ύφασμα. Όχι, με μαχαίρι. Προσοχή.

Στη συνέχεια τρίβεις το σημείο με ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι αφού πρώτα τα έχεις βουτήξει σε χλιαρό νερό με απορρυπαντικό. Τρίβεις ελαφρά τον λεκέ και ξεπλένεις.

Αν δεις και επιμένει άφησε το ρούχο να μουλιάσει σε μία λεκάνη με κρύο νερό και απορρυπαντικό. Λίγο ακόμα τρίψιμο και είσαι έτοιμη για άπλωμα-στέγνωμα-φόρεμα.

Επικαιρότητα