Αποτρόπαιο θέαμα: Γιατί οι ελεφάντες λιμοκτονούν στο Μάλι

Από τις βόλτες για τις οποίες οι επισκέπτες πλήρωναν 230 δολάρια για μισή ώρα, στη λιμοκτονία και στον αργό θάνατο. Η τραγική ιστορία των ελεφάντων του Bali Elephant Camp.

Δημοσίευση:

Οι ελέφαντες στο Bali Elephant Camp πρόσφεραν μεγάλη χαρά στους επισκέπτες και τεράστια κέρδη στους ιδιοκτήτες τους.

Οταν όμως ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, οι επισκέψεις στο Camp μειώθηκαν κατακόρυφαν, οι εισπράξεις μειώθηκαν στο ελάχιστο και αυτά τα πανέμορφα ζώα, οι ελεφάντες από τη Σουμάτρα, αφέθηκαν στην τύχη τους και πλέον λοιμοκτονούν!

Είναι ιδιαίτερα θλιβερό το θέαμα ενός γιγάντιου ζώου όπως ο ελέφαντας να είναι φανερά υποσιτισμένο.Και εκτός από θλιβερό γίνεται και εξοργιστικό αν σκεφτεί κανείς ότι ο πληθυσμός των εν λόγω ζώων συνεχώς μειώνεται.

Σχετική μελέτη που έγινε το 2007 έφτασε στο συμπέρασμα ότι είχαν απομείνει στον πλανήτη μόνο 2400 ελέφαντες της Σουμάτρας. Μεταξύ του 1980 και του 2005 το ανηλεές κυνήγι προκάλεσε τη μείωση του πληθυσμού κατά 67%.

Στη Σουμάτρα δημιουργήθηκαν ειδικά κέντρα αναπαραγωγής και κάποιοι από αυτούς τους νέους ελέφαντες χρησιμοποιήθηκαν στο πάρκο-σαφάρι του Μπαλί. Το πάρκο χρέωνε για μισή ώρα βόλτας με ένα ελέφαντα το εξωφρενικό ποσό το 230 δολαρίων.

Ολα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν. Τα ζώα αφέθηκαν χωρίς τροφή και αργοπεθαίνουν. Το προσωπικό του πάρκου έχει πάψει να πληρώνεται. Και ο θάνατος για τους άλλοτε πρωταγωνιστές του πάρκου, για αυτούς που έκαναν τα αφεντικά τους πλούσια παραμονεύει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επικαιρότητα