ΗΠΑ: Το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου κινδυνεύει από φωτιά - Το τύλιξαν με ειδική κουβέρτα

Με πυρίμαχη κουβέρτα τυλίχτηκε το μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου, προκειμένου να προστατευτεί από τις φωτιές που καίνε στην Σιέρα Νεβάδα της Καλιφόρνια.

Δημοσίευση:

Πυροσβέστες τύλιξαν τη βάση του μεγαλύτερου δέντρου του κόσμου με μία πυρίμαχη κουβέρτα, με σκοπό να το προστατεύσουν από τις φωτιές που απειλούν το διάσημο δάσος από γιγάντιες σεκόγιες στην Σιέρα Νεβάδα της Καλιφόρνια.

Το δέντρο του στρατηγού Σέρμαν, σύμφωνα με τον Guardian, θεωρείται το μεγαλύτερο στον κόσμο σε όγκο. Έχει ύψος 84 μέτρα και περιφέρεια 31 μέτρα στο επίπεδο του εδάφους.

Το περιτύλιγμα από αλουμίνιο, που βρίσκεται γύρω απο το δέντρο, μπορεί να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι, μάλιστα, αναφέρουν πως χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο υλικό εδώ και αρκετά χρόνια σε όλη τη δυτική πλευρά των ΗΠΑ, για να προστατεύσουν τις πιο ευαίσθητες κατασκευές από τις φλόγες.

Η φωτιά που μαίνεται στην περιοχή, έχει δύο εστίες μέσα στο εθνικό πάρκο Sequoia και αναμένεται να φτάσει στο δάσος με τις γιγάντιες σεκόγιες μέσα στις επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επικαιρότητα