Καιρός: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από την Τρίτη

Βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο την Τρίτη να φτάνει και τους 37 βαθμούς. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Δημοσίευση:

Ο καιρός με μια ματιά

  • Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια ηπειρωτικά
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο σε όλη τη χώρα και τοπικά θα φτάσει τους 37 βαθμούς
  • Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ

Η προοπτική του καιρού

Από αύριο και κυρίως την Πέμπτη θα φτάσουμε τους 36 με 39 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στο βίντεο διακρίνεται η κορύφωση του πρώτου κύματος την Πέμπτη και ακολούθως διακρίνεται η δεύτερη θερμική έξαρση από την Κυριακή

Ο υετός και οι άνεμοι

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια τοπικά 6 και βαθμιαία στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στα ανατολικά τοπικά τους 36 με 37 βαθμούς , ενώ στα νησιά δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός , με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 21/6/1901 εκδηλώθηκαν αρκετές βροχοπτώσεις στην ηπειρωτική χώρα. Το 2010 κατεγράφη υδροσίφωνας στην Κέρκυρα Το 2015 είχαμε πλημμύρες σε Θεσσαλονίκη και Λαμία. Το 2016 η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40°C στη νότια Ελλάδα

Στις 21 Ιουνίου 1875 μετά από μια όψιμη ψυχρή εισβολή στη Γαλλία στα μέσα Ιουνίου του 1875, που φόρτωσε τα Πυρηναία Όρη με χιόνι, ακολουθεί ένα τριήμερο καταρρακτωδών βροχών και ανόδου της θερμοκρασίας. Ο συνδυασμός της βροχής με το λιώσιμο του χιονιού προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες σε όλη τη λεκάνη της Ακουιτανίας. Ο ποταμός Γαρούνας υπερχείλισε και κατέκλυσε την πόλη της Τουλούζης προκαλώντας μεγάλες καταστροφές και το θάνατο 3.000 ανθρώπων.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επικαιρότητα