Καύσωνας: Σε ποιες περιοχές θα δούμε 45άρια την Πέμπτη

Πολύ ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Δημοσίευση:

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλές τιμές περί τους 40 με 43 °C στα ηπειρωτικά και τοπικά και 44 με 45 βαθμούς. Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη
  • Σχεδόν αίθριος και πολύ ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα
  • Οι άνεμοι Βόρειοι Βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 3 με 4 και βαθμιαία 4-6 μποφόρ στο Αιγαίο 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ

Το πεδίο των ανέμων σε Ροβιές και Ολυμπία θα είναι εξασθενημένο κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ στην περιοχή της Ολυμπίας από το πρωί και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες οι άνεμοι θα ενισχυθούν και οι ριπές τους τοπικά θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ . Σχετικά καλύτερη κατάσταση στις Ροβιές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Για σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Ιόνιο από νωρίς το απόγευμα και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Στα κεντρικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 39 με 42 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 43 και κατά τόπους τους 44 με 45 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από νωρίς το απόγευμα νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 43 βαθμούς Κελσίου.


ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από αργά το απόγευμα Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ

Η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο πέφτει, για να ανέβει το διήμερο Δευτέρας Τρίτης , αλλά όχι σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα (περί τους 40 με 42 βαθμούς) Οριστική πτώση της θερμοκρασίας από την ερχόμενη Τετάρτη και μετά

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 5/8/2005 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες και χαλάζι σε Θράκη, Μακεδονία και Θεσσαλία. Το 2006 επικράτησαν υψηλές τιμές θερμοκρασίας και υγρασίας σε πολλές περιοχές. Έντονη δυσφορία στην Κρήτη και στα νησιά του Ιονίου. — Το 2007 δημιουργήθηκαν 2 υδροσίφωνες στη Σκιάθο. Το 2015 είχαμε χαλάζι σε Ηλεία και Ιωάννινα, πλημμύρα στο Μεσολόγγι. Ζημιές από θυελλώδεις ανέμους στον Σκοπό Σερρών, δασική πυρκαγιά στη Λειβαδιά από κεραυνό.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Επικαιρότητα