Καύσωνας: Πάνω από τους 40 οι θερμοκρασίες - Υποχώρηση την Παρασκευή

Νέα άνοδος, αλλά όχι με πολύ υψηλές τιμές από Δευτέρα για ένα διήμερο. Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος κανονικές θερμοκρασίες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Δημοσίευση:

Ο καιρός με μια ματιά

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα καύσωνα το επόμενο διήμερο και προοδευτικά θα υποχωρήσει την Παρασκευή με ουσιαστική πτώση το Σαββατοκύριακο. Νέα άνοδος αλλά όχι με πολύ υψηλές τιμές από Δευτέρα για ένα διήμερο

• Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με αστάθεια την Παρασκευή στα βόρεια

• Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο από την Πέμπτη τα 5-6 μποφόρ

Σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας 6 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 με 7.Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή, παρά τη μικρή υποχώρηση που θα σημειώσει στα βόρεια. Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν στα βόρεια ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές τους 39 με 41 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους 43 έως 44 βαθμούς. Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι στις περισσότερες περιοχές πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.


Καιρός Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Ιόνιο από νωρίς το απόγευμα και είναι πιθανό στη Μακεδονία να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα στα δυτικά τμήματα σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα κεντρικά και νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 39 με 41 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 41 με 43 και κατά τόπους τους 44 βαθμούς και γ. στις νησιωτικές περιοχές τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

Καιρός Παρασκευή

Αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά και στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στην κεντρική και νότια Ελλάδα, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και πιο συγκεκριμένα θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 38 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε αρκετές περιοχές της νότιας ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς.

Καιρός Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Αιγαίο 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 35 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 10ΗΜΕΡΟ

Η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο πέφτει, για να ανέβει το διήμερο Δευτέρας Τρίτης , αλλά όχι σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα (περί τους 40 με 41 βαθμούς). Οριστική πτώση της θερμοκρασίας από την ερχόμενη Τετάρτη και μετά.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Επικαιρότητα