Βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα την Τετάρτη

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Δημοσίευση:

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους αναμένονται στις περισσότερες περιοχές
  • Η θερμοκρασία θα είναι κανονική για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα ενισχυθούν την Τετάρτη τοπικά στα 7 μποφόρ

Σήμερα Τρίτη στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και από το βράδυ στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα 6 με 7 μποφόρ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28-10-2020 ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους αναμένονται στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τα βορειοδυτικά τμήματα. Αρχικά τα ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στο Ιόνιο, κυρίως στα νησιά του κεντρικού και νότιου πελάγους, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Βαθμιαία θα επηρεαστούν η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια. Από τις μεσημβρινές ώρες, τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στα νότια τμήματα της Ηπείρου και στις Κυκλάδες. Στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τα ισχυρά φαινόμενα αναμένονται από το απόγευμα, ενώ στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη από τις βραδινές ώρες. Στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική ηπειρωτική χώρα προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

ΠΕΜΠΤΗ

Στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Όμως, από τις πρώτες πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα θαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και την Κρήτη νεφώσεις κατά διαστήματα με λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά την Κυριακή.

Καταιγίδες στην Αθήνα την Τετάρτη

Στην Αθήνα προβλέπονται καταιγίδες την Τετάρτη και βελτίωση από Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 21 και 23 βαθμών Κελσίου.


Επικαιρότητα