Τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6-7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Δημοσίευση:

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια
  • Θερμοκρασία σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή το Σαββατοκύριακο
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6-7 μποφόρ

Σήμερα Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ 01-10-2020

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειανατολικά. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα βορειοανατολικά από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-10-2020

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τη νύχτα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 03-10-2020

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και αυξημένη σχετική υγρασία. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 04-10-2020

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πιθανώς στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικά νεφελώδης ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Επικαιρότητα