Καιρός: Βοριάδες και κρύο το Σάββατο

Λίγες τοπικές βροχές το Σάββατο στα ανατολικά και τα νότια , ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Δημοσίευση:

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι άνεμοι που αρχικά θα φτάνουν τα 6-7 μπ στο Αιγαίο από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
  • Η θερμοκρασία θα πέσει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά –Τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά παγετός .
  • Δεν προβλέπονται σημαντικά φαινόμενα το επόμενο τετραήμερο.

Το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που θα είναι αυξημένες στα ανατολικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Κατά τόπους θα επικρατήσει περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Παροδικές νεφώσεις στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη και περιορισμένη ορατότητα

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ : Σαν σήμερα 18/1/2010 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Κρήτη, με αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής από υπερχείλιση χειμάρρου.

Επικαιρότητα