Μαυρίκιος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πετρελαιοκηλίδας

Η πετρελαιοκηλίδα προκλήθηκε εξαιτίας διαρροής από το φορτηγό πλοίο Ουακάσιο, το οποίο πριν δύο εβδομάδες προσάραξε στα ανοικτά του νησιωτικού κράτους στον Ινδικό Ωκεανό.

Δημοσίευση:

Κατάσταση έκτακτης περιβαλλοντικής ανάγκης έχει κηρύξει ο Μαυρίκιος, λόγω της πετρελαιοκηλίδας που σχηματίζεται στα νερά του μικρού νησιωτικού κράτους.

Σύμφωνα με το Euronews, η πετρελαιοκηλίδα προκλήθηκε εξαιτίας διαρροής από το φορτηγό πλοίο Ουακάσιο, το οποίο πριν δύο εβδομάδες προσάραξε στα ανοικτά του νησιωτικού κράτους στον Ινδικό Ωκεανό.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν αφήνουν πολλές επιλογές ανοικτές, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Πραβίντ Τζουγκνότ ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση μόνη της και θα ζητήσει διεθνή συνδρομή.

Το ιαπωνικής ιδιοκτησίας με παναμέζικη σημαία Ουακάσιο προσάραξε στις 25 Ιουλίου χωρίς να εκπέμψει σήμα κινδύνου. Πολλοί, εκτός του πρωθυπουργού, κάνουν λόγο για καταστροφή, αφού η πετρελαιοκηλίδα μπορεί να πλήξει περαιτέρω την οικονομία της νησιωτικής χώρας που βασίζεται κυρίως στον τουρισμό, ο οποίος ήδη έχει δεχθεί καίριο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας.

Επικαιρότητα