Ιρλανδία: Εντυπωσιακές εικόνες από τα φωτισμένα βουνά της Κονεμάρα

Ο Φιλανδός Kari Kola φώτισε τα βουνά της Κονεμάρα στην Ιρλανδία. Επρόκειτο για ένα show προς τιμήν του Αγίου Πατρίκιου, προστάτη της χώρας, που όμως ακυρώθηκε λόγω κορονοϊού.

Δημοσίευση:

Ένα ακόμη show ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας: ο Ο Φινλανδός καλλιτέχνης Kari Kola φώτισε με 1.000 φώτα τα βουνά της Κονεμάρα στην Ιρλανδία. Για το σαββατοκύριακο του St Patrick, προστάτη αγίου της χώρας, είχαν προγραμματιστεί ξεναγήσεις 20.000 ατόμων για να απολαύσουν το show, το οποίο για ευνόητους λόγους ματαιώθηκε.

Ωστόσο, έλαβε χώρα χωρίς κοινό, βιντεοσκοπήθηκε και είναι διαθέσιμο σε μορφή «ψηφιακής έκδοσης» για να το χαρούμε, μένοντας σπίτι.

Χίλιοι μεγάλοι προβολείς απλώθηκαν σε απόσταση σχεδόν 5 χιλιομέτρων στις βουνοπλαγιές που γλιστρούν στο λοχ «Loch na Fuaiche», στη βόρεια Κονεμάρα και ο Kola υποστηρίζει ότι πρόκειται για τη «μεγαλύτερη site-specific εγκατάσταση φωτός που έχει γίνει ποτέ». Ακούει στο όνομα «Savage Beauty», από μια φράση του Όσκαρ Ουάιλντ (ο Ιρλανδός ποιητής και θεατρικός συγγραφέας είχε περιγράψει την Κονεμάρα ως «άγρια ομορφιά»).

Επικαιρότητα