Καιρός: Καλοκαιρινός καιρός με θερμοκρασίες έως 37 βαθμούς Κελσίου

Περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Δημοσίευση:

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και τοπικά θα φτάσουμε και τους 37 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι στα πελάγη στα 4 με 5 μποφόρ και τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία (κυρίως την ανατολική) και τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά κατά τόπους θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και μέχρι αργά το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, μετά το μεσημέρι βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί, ενισχυόμενοι το απόγευμα σε 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

-Στις 18/9/2002 δημιουργήθηκαν 2 υδροσίφωνες στο Ηράκλειο και το 2012 τρείς υδροσίφωνες.

Το 2014 Ισχυρός ανεμοστρόβιλος προκάλεσε καταστροφές στη Βερδικούσσα Λάρισας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Επικαιρότητα