Καιρός: Εντείνεται ο καύσωνας το Σάββατο - Ποιες περιοχές θα φτάσουν τους 44 βαθμούς

Οι μέσες μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 40 με 43 και τοπικά και τους 44 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Εξασθενούν οι άνεμοι στα πελάγη .

Δημοσίευση:

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος και πολύ ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα
  • Οι άνεμοι Βόρειοι Βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ στο Αιγαίο 4 με 5 μποφόρ
  • Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλές τιμές περί τους 40 με 43 °C στα ηπειρωτικά και τοπικά και 44 βαθμούς. Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Την Παρασκευή η υψηλότερη θερμοκρασία ήταν οι 43.7 °C και σημειώθηκε στις Σέρρες, ενώ στο Άργος σημειώθηκαν 42.7 °C . Στο Αιγαίο παρότι εξασθένησε το βοριαδάκι , ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 28 στην Αστυπάλαια και τους 29 βαθμούς στην Κάσο και την Κάρπαθο.

Παρακάτω μπορείτε να παρατηρήσετε σε βίντεο την μεταφορά των αερίων μαζών μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή η οποία κατά περιόδους εντείνεται και παρουσιάζονται τα μέγιστα τις μεσημβρινές κυρίως ώρες . Παρότι η θερμική έξαρση παρουσιάζεται Δευτέρα προς Τρίτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας , τις επόμενες ημέρες που ακολουθούν διατηρούνται πολύ υψηλές οι τιμές των θερμοκρασιών κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Για σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 40 με 44 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 37 με 41 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • Στις 31/7/1999 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στα βόρεια προάστια της Αθήνας.
  • Το 2014 ισχυρές καταιγίδες προκαλούν πλημμύρες με χαλάζι στην Κερκίνη.
  • Το 2015 πολύ ισχυροί άνεμοι έπληξαν την Βόρεια Ελλάδα και είχαμε ένα νεκρό στη λίμνη Κερκίνης, ενώ πτώσεις δέντρων προκάλεσαν προβλήματα στις συγκοινωνίες σε Θεσ/νίκη και Ν. Σερρών. Καταστροφές από πτώση κεραυνού στην Εσώβαλτα Πέλλας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Επικαιρότητα