Καιρός: 38 με 41 βαθμούς από την Τετάρτη έως και το Σάββατο

Από την Κυριακή μικρή υποχώρηση της ζέστης. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Δημοσίευση:

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά φτάνοντας τους 38 με 42 βαθμούς στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας .
  • Σχεδόν αίθριος καιρός με περιορισμένη αστάθεια
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και στα νότια τμήματα του Αιγαίου πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ

Σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει κατά τόπους τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ


Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και προβλέπεται να φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και κατά τόπους τους 41 βαθμούς
Κελσίου, όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ


Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ


Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα βόρεια κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη 5
τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στα κεντρικά και τα νότια και μόνο στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Επικαιρότητα