Καιρός: 40άρια την Τετάρτη

Περιορισμένη αστάθεια μόνο στα βορειοανατολικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Δημοσίευση:

Ο καιρός με μια ματιά

  • Άνοδος θερμοκρασίας τοπικά στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου
  • Περιορισμένη αστάθεια μόνο στα βορειοανατολικά
  • Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά στο νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 5 με 6 μποφόρ

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει κατά τόπους τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου, όμως στα νησιά και σε παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3, πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου , ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:

  • Στις 23/6/1916 επικράτησαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική στα όρια του καύσωνα.
  • Το 2009 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στο Πόρτο Κατσίκι Λευκάδος και ένας στον Πατραϊκό κόλπο.
  • Το 2010 δημιουργήθηκαν 2υδροσίφωνες στη Σάμο, ενώ το 2013 εκδηλώθηκε έντονη χαλαζόπτωση στον Προυσό Καρπενησίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Επικαιρότητα