Καιρός: Επιδείνωση Παρασκευή και Σάββατο - Βελτιωμένος τη Μεγάλη Εβδομάδα

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού Παρασκευή και Σάββατο. Από την Κυριακή των Βαΐων και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα βελτιωμένος καιρός. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Δημοσίευση:

Ο καιρός με μια ματιά:

  • Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού Παρασκευή και Σάββατο –Βελτίωση από την Κυριακή των Βαΐων και μετά
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με άνοδο από την Μεγάλη Τρίτη και μετά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα βαθμιαία από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Καιρός Παρασκευή - 23/4/2021

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και βαθμιαία στη Στερεά, τη Θεσσαλία και από το βράδυ στη Θράκη. Οι βροχές από τις απογευματινές ώρες από τα βορειοδυτικά, θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα στα νοτιοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τα νοτιοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και τα νότια.

Καιρός Σάββατο - 24/04/2021

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές στα κεντρικά και τα βόρεια. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση και στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους στις βόρειες Κυκλάδες μέχρι το μεσημέρι.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα φτάσουν στα δυτικά και νότια πελάγη, τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια.


Κυριακή των Βαΐων - 25/04/2021

Στα δυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης θα περιοριστεί μόνο τις πρωινές ώρες στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, που από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Καιρός Μεγάλη Βδομάδα

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.


Πρόγνωση Καιρού Αθήνα

Παροδικές νεφώσεις στην Αθήνα με βροχή το Σάββατο. Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες το Σάββατο με βροχή Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.


Πρόγνωση Καιρού Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με παροδικές βροχές. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές την Παρασκευή και το Σάββατο Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 βαθμούς Κελσίου έως την Παρασκευή ενώ το Σάββατο θα πέσει στους 11.


Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Επικαιρότητα