Καιρός: Ήπιος την Τρίτη με σποραδικές βροχές και κανονικές θερμοκρασίες

Ήπιος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και σποραδικές βροχές. Άνεμοι 5-6 και τοπικά στα νότια 6-7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Δημοσίευση:

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και στις νότιες νησιωτικές περιοχές που το βράδυ θα σταματήσουν.

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 6 και τοπικά στα νότια 6-7 μποφόρ

 

Την Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στις περισσότερες ηπειρωτικές και νότιες νησιωτικές περιοχές, οι οποίες τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες, και την Κρήτη τους 18 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου..

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 9/3/1987 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις στα πεδινά, χιονόστρωση σε πολλές πόλεις. --- Το 2009 σημειώθηκαν χιονοπτώσεις σε χαμηλό υψόμετρο στη Μακεδονία (Ξάνθη). Το 2011 είχαμε χιονοπτώσεις στα πεδινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Ισχυρό χιονοχάλαζο έπληξε το Ηράκλειο , ενώ το 2016 είχαμε έντονες χαλαζοπτώσεις σε Εύβοια και Κόρινθο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Επικαιρότητα