Καιρός: Τοπικές βροχές, νοτιάδες και άνοδος της θερμοκρασίας

Επανέρχεται η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Δημοσίευση:

Ο καιρός με μια ματιά

  • Επανέρχεται η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα , αν και τοπιά στα βόρεια θα συνεχιστεί ο μερικός παγετός
  • Ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις και φαινόμενα κυρίως στα δυτικά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά τα 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης

Σήμερα Πέμπτη στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά μετά το μεσημέρι θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας που πιθανώς στα βορειοδυτικά να είναι πρόσκαιρα πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση τη νύχτα στα δυτικά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ

0

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά από το απόγευμα θα ενταθούν και κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας, που από το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, αρχικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός στην Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές από το Σάββατο . Η θερμοκρασία θα ανέβει σταδιακά από τους 13 στους 15 βαθμούς Κελσίου

Καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές το Σαββατοκύριακο . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου .

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Επικαιρότητα